a) Elma bahçelerinde Yaprak bitleri ve Kırmızı örümcekler ilaçlamayı gerektirecek yoğunlukta ise ilaçlama yapılır. Pas akarı zararlısının yoğun olduğu bahçelerde kükürtlü akarisitler kullanılır.
b) Elma bahçelerinde Elma İç kurdu zararlısının ikinci nesli için Tarım İl Müdürlüğünce yapılacak ilana göre ilaçlama yapılır. Erken uyarı çalışması yapılmayan yerlerde Temmuz ayının ikinci yarısında ağaçlar iç kurdu zararlısına karşı ilaçlı bulundurulur.
c) Elma Gövde kurdu ergin mücadelesi için, ağaçlara Haziran ayında asılan pekmezli besi tuzakları temizlenerek pekmezli suları ilave edilir.
d) Bağlarda Salkım Güvesi, Kırmızı örümcek ve Unlu bit zararlıları ile Külleme hastalığına karşı ilaçlamalar yapılır.
e) Mısır tarlalarında Yaprak biti, Koçan kurdu ve Cüce Ağustos böceği zararlılarına karşı ilaçlama yapılır.
f) Fasulye tarlalarında Kırmızı örümcek, Kapsül kurdu ve Yeşil kurt zararlılarına karşı ilaçlama yapılır.
g) Sebzelerde Yaprak biti ve Kırmızı örümcekler ilaçlamayı gerektirecek yoğunlukta ise ilaçlama yapılır.
h) Bu aylarda Zeytin sineği, Dalkıran, Zeytin kabuklu biti ve Zeytin kurdu zararlılarına karşı ilaçlı mücadele yapılır.
i) Meyve Ağacı Dip Kurtları (Capnodis spp.) Mücadelesİ.
j) Köklerde beslenerek olgunlaşan Capnodis larvaları kök boğazında pupa olur ve bu pupalardan 1 yıl içerisinde iki ayrı dönemde ergin çıkışı görülür. Birinci dönem ergin çıkışı Temmuz-Ağustos aylarında ikinci dönem ergin çıkışları ise Ekim-Kasım aylarında olur.
k) Birinci dönemde çıkan erginler yumurtalarını eylül ekim aylarında, ikinci dönemde çıkanlar ise yumurtalarını bir sonraki Haziran – Temmuz aylarında fidanlarda aşı yerlerine, yaşlı ağaçlarda kök boğazına bırakırlar.
l) Bu nedenle; ağaçlarda Mayıs ayının ilk haftasından başlayarak ergin çıkışı gözlenmelidir. Ağaç altlarında sap dibinden yenmiş taze yaprakların bulunması, aşı gözlerinin veya taze sürgünlerin kemirilmiş olması, zararlının varlığını gösterir. Böylece ağaçlarda ergin görüldüğünde veya bu ağaçların kök boğazı açılarak incelendiğinde Capnodis larvalarına yada zararına rastlanırsa mücadelesine karar verilir.
m) İlaçlı mücadele Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında zararlının yumurtalarını kök boğazı civarında toprağa koyduğu dönemde her 15 günde bir yapılmalıdır.